• Caută

Azi,

Intrevedere cu Andreea Marin-Bănică cu privire la drepturile femeilor

Scris la data de de catre Alexandru Tănase

La 7 martie 2011, Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut o întrevedere cu Andreea Marin-Bănică, aflată în vizită de lucru la Chişinău cu ocazia Zilei internaţionale a Femeii, fiind însoţită de reprezentanţii Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Directorul Regional, Francois Farah şi Reprezentantul Adjunct în Republica Moldova, Boris Gîlcă.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre respectarea drepturilor femeii, măsurile de asigurare a echităţii sociale bazate pe egalitatea de gen, în conformitate cu valorile şi standardele europene, precum şi despre rolul sistemului de justiţie şi legislativ în acest sens.

Reprezentanţii UNFPA au salutat proiectul Legii privind combaterea discriminării, elaborat de Ministerul Justiţiei. În acest context, Ministrul Justiţiei a informat înalţii oaspeţi că proiectul a fost aprobat recent de Guvern şi şi-a exprimat speranţa că va fi adoptat în curând de Parlament.

De asemenea, părţile s-au referit şi la necesitatea instituirii unor mecanisme interne eficace pentru coordonarea implementării recomandărilor organismelor internaţionale specializate ale ONU în domeniul drepturilor omului.

Ministrul Justiţiei a mulţumit reprezentanţilor UNFPA pentru suportul substanţial acordat la ameliorarea condiţiilor de detenţie în Penitenciarul pentru femei de la Rusca. În acelaşi context, reprezentanţii UNFPA au remarcat faptul că Penitenciarul pentru femei de la Rusca constituie un exemplu bun de urmat pentru alte state în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie şi asistenţă medicală.

Înalţii oaspeţi şi-au exprimat satisfacţia şi au încurajat atitudinea pozitivă şi interesul manifestat de Ministerul Justiţiei pentru a implementa măsuri de asigurare a echităţii sociale bazate pe gender şi a egalităţii de şanse, exprimând în acest context disponibilitatea UNFPA de a continua să acorde întregul suport necesar pentru redresarea problemelor sociale sistemice cu care se confruntă femeile în Republica Moldova.

Comentarii (2 comentarii)

COSMIN

13/03/2011 at 23:19

A venit domnitza aceasta in RM sa promoveze ideea României Mari ?

Cristioglo

25/03/2011 at 12:34

Bravo Alexandru Tanase.

comenteaza

Adresa de email nu va fi publicată. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Din activitatea politică

ultimele ştiri şi noutăţi

Alexandru Tănase a fost ales Preşedinte al Curţii Constituţionale

Alexandru Tănase a fost ales noul preşedinte al Curţii Constituţionale. Decizia...

Citeşte ştirea

Alexandru Tănase a participat la aniversarea a 15-a a Curţii Constituţionale a Letoniei

Judecătorul Alexandru Tănase a participat la Conferinţa internaţională dedicată...

Citeşte ştirea

(interviu) Alexandru Tănase: eventualitatea unor alegeri anticipate nu ţine de norma legală, ea ţine de situaţia politică la moment

Zile numărate. Atat i-ar mai rămâne actualului Parlament pentru a alege un şef...

Citeşte ştirea
Urmăreşte-i activitatea
acum şi pe conturile:
Twitter Alexandru Tanase si Facebook Alexandru Tanase