• Caută

Azi,

Judecătoria Basarabeasca are un nou sediu

Scris la data de de catre Alexandru Tănase
Noul sediu al Judecătoriei din Basarabeasca a fost inaugurat, după 24 de ani de la demararea lucrărilor de construcţie. Sediul corespunde tuturor standardelor şi rigorile naţionale şi internaţionale pentru activitatea unei instanţe de judecată. Darea în exploatare a unui sediu nou pentru instanţa de judecată de la Basarabeasca este o performanţă pentru Guvern, în acest sens fiind alocate 6 milioane de lei din bugetul de stat. Sediul Palatului Justiţiei din Basarabeasca este proiectat şi construit într-o manieră adecvată pentru o instanţă de judecată, care va conferi solemnitate procesului judiciar, element fără de care justiţia îşi pierde valoarea. Construcţia sediului Judecătoriei din Basarabeasca a durat o perioada mai îndelungată de timp, lucrările de construcţie fiind începute în anul 1986. După lungi perioade de îngheţare a lucrărilor, ele au fost finisate în decembrie 2009, atunci când a fost alocată ultima tranşă de bani pentru lucrările capitale.

Procesul de ameliorare a condiţiior de activitate în instanţele de judecată va continua, anul acesta urmând să fie inaugurat noul sediu al Judecătoriei din Ciadîr-Lunga, pentru care, în urma rectificării de buget pentru anul curent, au fost alocate 5 milioane de lei. De asemenea, vor fi iniţiate lucrări de renovare a noului sediu al Judecătoriei Buiucani din municipiul Chişinău, pentru care în anul 2010 au fost alocate din bugetul de stat 6 milioane de lei.

comenteaza

Adresa de email nu va fi publicată. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Din activitatea politică

ultimele ştiri şi noutăţi

Alexandru Tănase a fost ales Preşedinte al Curţii Constituţionale

Alexandru Tănase a fost ales noul preşedinte al Curţii Constituţionale. Decizia...

Citeşte ştirea

Alexandru Tănase a participat la aniversarea a 15-a a Curţii Constituţionale a Letoniei

Judecătorul Alexandru Tănase a participat la Conferinţa internaţională dedicată...

Citeşte ştirea

(interviu) Alexandru Tănase: eventualitatea unor alegeri anticipate nu ţine de norma legală, ea ţine de situaţia politică la moment

Zile numărate. Atat i-ar mai rămâne actualului Parlament pentru a alege un şef...

Citeşte ştirea
Urmăreşte-i activitatea
acum şi pe conturile:
Twitter Alexandru Tanase si Facebook Alexandru Tanase