• Caută

Azi,

Tortura este o ruşine pentru o societate civilizată. Spune NU torturii!

Scris la data de de catre Alexandru Tănase
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a participat astăzi, 25 iunie, la inaugurarea expoziţiei de fotografii „Opriţi tortura în Republica Moldova”, dedicată Zilei Internaţionale ONU pentru susţinerea Victimelor Torturii. „Guvernul a exclus instrumentele înjositoare şi ruşinoase moştenite pentru obţinerea probelor, a exclus raportarea şi competiţia între comisariatele de poliţie în descoperirea infracţiunilor. Acestea ofereau motive suplimentare pentru organele de forţă care fac investigaţii să recurgă la acte de tortură. Tortura este o ruşine pentru o societate civilizată” a declarat Ministrul Justiţiei la inaugurarea expoziţiei „Opriţi tortura în Republica Moldova”. De asemenea, el a chemat să spunem NU torturii, amintind că statul este responsabil pentru integritatea tuturor cetăţenilor ţării, inclusiv a celor care se află în custodia statului sau sunt în urmărire penală. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat aprecierea pentru aportul substanţial adus de societatea civilă şi Amnesty International, în particular, pentru a plasa pe agenda publică problema torturii. El a adăugat că Guvernul va desfăşura în continuare toate eforturile necesare pentru combaterea torturii. În acest context, Alexandru Tănase a menţionat că tot astăzi, în ajunul Zilei Internaţionale ONU pentru susţinerea Victimelor Torturii, sunt date în exploatare în Penitenciarul nr.13-Chişinău, celulele renovate destinate minorilor aflaţi în detenţie. Ministrul a subliniat că, în condiţii de totală austeritate, Guvernul a făcut un efort substanţial, alocând fonduri de la bugetul de stat pentru renovarea şi adaptarea condiţiilor de detenţie ale minorilor la standardele europene. Ministrul a încurajat reprezentanţii societăţii civile să fie în continuare combativi, principiali şi să dea dovadă de verticalitate pentru a menţine în atenţia publică subiectul torturii şi a respectării drepturilor şi libertăţilor omului.
  • Tag-uri:

Comentarii (1 comentariu)

Eleonora

13/02/2011 at 02:38

buna ziua,nustiu cum sa ma adresez si deaceasta am incercataici sa va scriu,prietenul meu este condamnat la inkisoare,si este inkis in penitenciarul nr.4 or.cricova,vreau sa stiu cind si cecategorie de persoane condamnate vor fi eliberate de amnistie?

comenteaza

Adresa de email nu va fi publicată. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Din activitatea politică

ultimele ştiri şi noutăţi

Alexandru Tănase a fost ales Preşedinte al Curţii Constituţionale

Alexandru Tănase a fost ales noul preşedinte al Curţii Constituţionale. Decizia...

Citeşte ştirea

Alexandru Tănase a participat la aniversarea a 15-a a Curţii Constituţionale a Letoniei

Judecătorul Alexandru Tănase a participat la Conferinţa internaţională dedicată...

Citeşte ştirea

(interviu) Alexandru Tănase: eventualitatea unor alegeri anticipate nu ţine de norma legală, ea ţine de situaţia politică la moment

Zile numărate. Atat i-ar mai rămâne actualului Parlament pentru a alege un şef...

Citeşte ştirea
Urmăreşte-i activitatea
acum şi pe conturile:
Twitter Alexandru Tanase si Facebook Alexandru Tanase